Bosna i Hercegovina     | 30.05.2018. 14:51 |

Kasumović s ambasadoricom Bugarske razgovarao o korištenju EU fondova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je u svom kabinetu primio ambasadoricu Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Avgustinu Cvetkovu-Karabaševu sa saradnicima.

Ambasadorica je izrazila zadovoljstvo što se ponovo sastala s Kasumovićem i naglasila da je Bugarska spremna pružiti podršku Gradu Zenica u iskorištavanju fondova Evropske unije.

Sastanku je prisustvovala i direktorica Direkcije za evropske fondove i programe Evropske unije u Sofiji Emiliya Zheleva koja je podijelila konkretna iskustva tog grada u vezi procedura i pristupanja evropskim fondovima.

Gradonačelnik je upoznao ambasadoricu Cvetkovu - Karabaševu o aktuelnim projektima u Gradskoj upravi, kao i da je iznađeno rješenje za zagrijavanje grada na ekološki prihvatljiv način, što je proteklih godina predstavljalo najveći problem građana Zenice.

Istakao je da je Zenica potpisala Memorandum o razumijevanju s Evropskom bankom za obnovu i razvoj kojim je definisan okvir za unapređenje i olakšavanje saradnje između potpisnica u promociji projekata u sklopu Programa zelenih gradova.

Tokom sastanka dogovorena je i skorija posjeta predstavnika Gradske uprave Zenice gradu Sofiji.

Sagovornici su izrazili spremnost za intenziviranje i unapređenje saradnje, posebno na projektima kojima bi zajednički konkurisali za sredstva evropskih fondova, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Grada Zenica.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Bećirović u povratničkom naselju Miljeno kod Čajniča

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana