Stranačke aktivnosti     | 30.05.2018. 17:37 |

Saopćenje za javnost SDP-a BiH

FENA Saopćenje

Povodom odluke Ustavnog suda Federacije BiH o konstitutivnosti Srba u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom i Posavskom kantonu oglasio se Draško Aćimović, potpredsjednik SDP BiH, izražavajući zadovoljstvo konačno donesenom odlukom.

 „SDP najavljuje daljnji rad na poboljšanju položaja Srba u Federaciji BiH, za razliku od ostalih političkih opcija i pojedinaca koji na temi Srba ideološki poduzetno ubiru predizborne poene, a na djelu ne pokazuju nikakvu brigu za Srbe u Federaciji BiH.

Shodno tome, razumijem skepsu pojedinih udruženja, ali napominjem da su upravo zastupnici Kluba SDP-a u Skupštini HNK-a radili na rješenju ove diskriminatorne odredbe i da će i dalje raditi na tome da konstitutivnost Srba neće ostati samo mrtvo slovo na papiru.

Smatram da se mora nastaviti u tom smjeru, a tehničke stvari ne treba stavljati iznad Odluke Ustavnog suda FBiH. SDP će svoj rad usmjeriti i prema poboljšanju svih drugih aspekata života, počev od osnovnih ljudskih prava do rješavanja ključnih egzistencijalnih problema.

Ja se lično stavljam na raspolaganje da dam maksimalni doprinos i podršku svima koji iskreno žele da utječu na poboljšanje statusa srpskog naroda u FBiH“, izjavio je Aćimović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana