Bosna i Hercegovina     | 31.05.2018. 08:34 |

Obilježen Dan branitelja općine Posušje

FENA Saopćenje

POSUŠJE, 31. svibnja (FENA) - Euharistijskim slavljem u crkvi Bezgrješnoga Začeća BDM te mimohodom ratnih stjegova u srijedu je u Posušju obilježen Dan branitelja općine Posušje.

Svečanost je započela intoniranjem himne svih Hrvata, minutom šutnje kojom je odana počast poginulim, nestalim i preminulim braniteljima, te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem, a koje su položili i zapalili općinski načelnik Branko Bago, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata te predstavnici ministarstava obrane i oružanih snaga BiH, priopćeno je iz posuške općine.

Uslijedio je mimohod posuških postrojbi s ratnim stjegovima koji su nosili posuški srednjoškolci do Trga hrvatskih branitelja uz pratnju limene glazbe hrvatske komponente vojske u BiH.

"Proganjaju nas nepravedne presude, montirane optužnice i nepravda, blaćenje Domovinskog rata, ismijavanje i ignoriranje životnih vrijednosti, nametanje krivotvorina i lažnih istina. Sve nabrojano je ono što nas proganja o Domovinskom ratu i svakodnevnom životu. To nije slučajno i baš zato ćemo pružiti otpor na primjeren način. Jedan od tih načina je obilježavanje obljetnica baš kao što je ova danas. Neka nam u tome dragi Bog da strpljenja, mudrosti, snage i zdravlja", poručio je posuši načelnik Branko Bago.

Županijski ministar branitelja Mladen Begić prisjetio se 90-ih godina prošloga stoljeća, istaknuvši kako tada nitko nije stajao uz hrvatski narod.

"Iza malog i napaćenog hrvatskog naroda nije stajao nitko: ni velike svjetske sile, ni programi intelektualaca. Na nas jednostavno nisu računali. No, mi smo računali na sebe i to vrlo ozbiljno. Zato zahvalimo dragome Bogu i našim braniteljima. Izginuli su za svoje i naše ideale, da bismo mi danas baštinili slobodu i mir", kazao je Begić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Posušju otkriven kućni laboratorij za uzgoj marihuane

Završeno dvodnevno gostovanje AJB DOC Film Festivala u Posušju

Posušje: 90 godina školstva na Gracu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta