Servisne informacije     | 31.05.2018. 08:45 |

U BiH jutros sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. maja (FENA) - U Bosni i Hercegoviini jutros je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Gacko 13, Zenica 7, Nevesinje 6, Jajce 4, Bugojno 3, Bjelašnica i Livno 2.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica i Ivan-sedlo 12, Bugojno i Sokolac 13, Livno i Sarajevo 14, Jajce i Srebrenica 15, Grude, Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla, Bijeljina i Zvornik 18, Banja Luka, Bileća, Bihać i Stolac 19, Doboj i Trebinje 20, Brčko, Gradačac i Mostar 21 stupanj. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada. 

U Bosni i Hercegovini danas će više sunčanog vremena biti prijepodne. U drugoj polovini dana, jači razvoj oblačnosti, uvjetovati će pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu do 32 stupnja.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima na području grada se očekuju pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'