Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 31.05.2018. 13:58 |

Izložba 'Majkina pisma' u Počitelju

FENA Saopćenje

MOSTAR, 31. svibnja (FENA) - U organizaciji Udruženja likovnih umjetnika BiH, u Internacionalnoj koloniji Počitelj u nedjelju, 3. lipnja, bit će otvorena izložbe "Majkina pisma", akademske slikarice Šemse Gavrankapetanović.

Na izložbi će biti predstavljena pisma Begzade Bašagić-Gavrankapetanović koja je akademska slikarica Šemsa Gavrankapetanović prenijela u svoje radove, kombinirajući klasične slikarske i grafičke tehnike s elementima tradicionalnog ženskog ručnog rada.

Kako navodi slikarica Gavrankapetanović njezin umjetnički projekt teži da bude prikaz ženskog angažmana kroz pisma njezine majke, koja su postala važan povijesni dokument, jer govore o pismenosti bosanske žene u vremenu kada to nije bio slučaj, ali i kontinuitetu identiteta.

Izložbu, koja se održava u okviru tradicionalne manifestacije "Trešnjeva nedjelja", popratit će prigodan umjetnički program u kojem sudjeluju književnik Abdulah Sidran, književnik, povjesničar i leksikograf Valerijan Žujo, novinari Fikret Novalija i Zvonko Marić, te glazbenici Helja Ezher, Neno Murić i Enver Čaušević, najavili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije