Regija     | 31.05.2018. 16:04 |

Priče iz redakcija o internim pritiscima na novinare

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 31. maja (FENA) - Novinarski razgovori "Nevidljivo nasilje: Priče iz redakcije" na kojima će biti predstavljena različita iskustva novinara u redakcijama u BiH, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i Kosovu počinju sutra,   1. juna, u prostorijama Networksa, predstavljanjem prikupljenih svjedočenja novinara i novinarki o internim pritiscima sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu.

Višemjesečno prikupljanje iskustava predstavit će novinarke Žarka Radoja (Srbija), Biljana Sekulovska (Makedonija), Nidžara Ahmetašević (BiH), Una Hajdari (Kosovo) i Milica Bogdanović (Crna Gora).

Drugog dana, odnosno 2. juna, novinari i novinarke sa postjugoslovenskih prostora okupljeni u neformalnu Novinarsku mrežu organizovat će raspravu o aktuelnim temama sa kojima se suočava novinarska profesija.

Ovo je drugi susret Novinarske mreže, koja okuplja više od  70 novinara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore, Kosova i Makedonije. 

Novinarski razgovori se organizuju u sklopu regionalnog projekta "Nevidljivo nasilje: Priče iz redakcije" koji je podržala Evropska unija a dio je programa "Zaštita slobode medija i slobode izražavanja".

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Networks - Predstavljena publikacija o nevidljivom nasilju u redakcijama

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu