Bosna i Hercegovina     | 31.05.2018. 17:23 |

Mektić - Ferguson: Zabrinutost zbog neprovođenja odluka Ustavnog suda BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. maja (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Velike Britanije u BiH Edwardom Fergusonom o migrantskoj i sigurnosnoj situaciji u BiH te budućoj saradnji.

Na sastanku je izražena zabrinutost zbog neusvajanja izmjena Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) i Zakona o krivičnom postupku BiH, odnosno neprovođenja odluka Ustavnog suda BiH, i posljedicama koje bi mogle nastupiti.

Kako je saopćeno iz Ministarstva sigurnosti BiH, na sastanku je upozoreno da postoji ozbiljan rizik da BiH, zbog nemogućnosti provođenja posebnih istražnih radnji, postane crna rupa za organizirani kriminal.

Mektić je podsjetio da su ovi zakoni u parlamentarnoj proceduri te da očekuje odgovoran odnos parlamentaraca prema ovom pitanju.

Također, razgovarano je o predstojećem samitu koji organizira Velika Britanija na kojem će se razgovarati o jačanju saradnje zemalja regiona u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'