Bosna i Hercegovina     | 31.05.2018. 17:19 |

Predsjednik Federacije BiH posjetio Gradačac

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. svibnja (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je Gradačac gdje je s općinskim načelnikom Edisom Dervišagićem i vijećnikom Marijanom Šimićem razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji i odnosima u općini.

Tom prigodom Čavara je izrazio zadovoljstvo suradnjom na lokalnoj razini u Gradačcu između vijećnika HDZ-a BiH i načelnika općine.

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika FBiH, načelnik Dervišagić zahvalio je na potpori projektima koji su važni za Gradačac.

Na sastanku je dogovorena buduća suradnja na temelju uvažavanja pozicija koje ima općina Gradačac, te je izraženo zadovoljstvo obnovom kuća povratnika, prvenstveno Hrvata, iako su određene strukture s više razine smatrale kako Gradačac nije povratničko mjesto i zbog toga nisu udovoljavali zahtjevima za obnovu kuća.

O stanju u župi svetog Marka Evanđelista i projektima obnove župne crkve, Čavara je razgovarao sa župnikom Markom Hrskanovićem koji je istaknuo kako je ta župa ustanovljena 1868. godine na 1800. godišnjicu rođenja sv. Marka i ove godine proslavlja 150. godišnjicu od utemeljenja, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Milas u petak u Novom Travniku, sastat će se s načelnikom te obići Dom zdravlja i Srednju školu

Veleposlanik SAD-a u BiH u službenom posjetu Brčko distriktu

Bradara posjetila Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana