Bosna i Hercegovina     | 31.05.2018. 17:36 |

Obilježeno šest parking prostora u užem dijelu Bugojna

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 31. maja (FENA) - Na šest lokacija u užem dijelu Bugojna danas je izvršeno obilježavanje parking prostora i posebnih mjesta za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, koja su u nadležnosti Udruženja RVI-da iz toga grada.

- To su parkinzi u Šehitlucima, u ulici Zlatnih ljiljana, iza nekadašnje zgrade Centra za socijalni rad, preko puta trgovačkog centra “Konzum”, te u blizini Javne ustanove “Dom zdravlja”. Prvi put, obilježili smo jedno od najvećih parking mjesta, kod Kulturnog centra princeze Dževhere - kazao je predsjednik Udruženja RVI-da Bugojno Sabahudin Velić.

Po njegovim riječima, sve aktivnosti finansiraju se sredstvima pomenutog udruženja, dok bi manji dio potrebnog novca trebala osigurati Općina Bugojno.

Na ovaj način, ističe, povećat će se sigurnost učesnika u saobraćaju, a vozačima će biti omogućeno da parkiraju na mjesta koja su označena na adekvatan način.

- Osim toga, riješit će se problemi koje smo imali tokom ljeta dolaskom ljudi iz inostranstva, i poboljšati finansijska situacija Udruženja, s obzirom na to da jedanaest naših članova vrši naplatu parkiranja - istaknuo je.

Dodaje da je, s razlogom, posao na obilježavanju parking mjesta u Bugojnu povjeren Javnom preduzeću “Parking servis” iz Zenice. 

- Na osnovu ponuda koje smo imali, odabrali smo zeničko preduzeće vođeni činjenicom da zapošljava 37 radnika, od kojih 32 dolaze iz boračke kategorije, a uglavnom su to demobilisani borci i ratni vojni invalidi - naglasio je Velić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu