Servisne informacije     | 01.06.2018. 08:42 |

U BiH jutros sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni ima magle ili niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Sokolac 12, Bjelašnica 13, Bugojno i Ivan-sedlo 14, Jajce, Livno, Sarajevo i Srebrenica 16, Tuzla 18, Bihać, Grude, Sanski Most i Zvornik 19, Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Trebinje 20, Mostar i Široki Brijeg 21, Brčko i Gradačac 22, Stolac 23 stepena. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 4hPa je veći od normalnog i ne mijenja se. 

Prijepodne će biti pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana se prognozira razvoj konvektivne oblačnosti koji će u poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu BiH usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar većinom slab promjenljivog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačih udara vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 31stepen.

U Sarajevu će prijepodne biti sunčano. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima na području grada su mogući pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu