Servisne informacije     | 01.06.2018. 10:43 |

Zbog saobraćajne nesreće obustavljen saobraćaj na dionici Sarajevo-Konjic

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode od 10 sati, potpuno je u obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-17 Sarajevo-Konjic (Ivan sedlo).   

Zbog izvođenja sanacionih radova, na magistralnom putu M-5 Kaonik- Busovača, danas do 18 sati saobraća se jednom trakom naizmjenično. Radovi na sanaciji kolovoza izvode se i na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa uz moguće povremene kratke obustave. 

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. 

Podsjeća se i na radove na sanaciji klizišta kod tunela Igman (dionica Sarajevo zapad-Lepenica) zbog čega je saobraćaj iz vozne preusmjeren u preticajnu traku, kao i na radove na lokalitetu Treševine (A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever), gdje je usporeno saobraćanje. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistranog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini. 

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila. 

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo–Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima: Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta. 

Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno na graničnim prelazima na sjeveru naše zemlje. Duža zadržavanja bilježimo na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana