Bosna i Hercegovina     | 01.06.2018. 11:50 |

Bošnjački pokret podržao kandidaturu Bećirovića za člana Predsjedništva BiH

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 31. maja (FENA) – Sporazum o podršci kandidatu za člana Predsjedništvo BiH Denisu Bećiroviću danas s potpisali Socijaldemokratska partija BiH i Bošnjački pokret.

-  Ovo je identičan sporazum koji je potpisala stranka A- SDA. Zadovoljstvo mi je dati podršku Bećiroviću zbog njegovog istrajnog djelovanja proteklih godina i što je najvjerodostojniji predstavnik bošnjačkog naroda na ovogodišnjim izborima – izjavio je predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić.

Uvjeren je da će Bećirović graditi odnose sa susjedima i međunarodnom zajednicom na način da se afirmiše evropska BiH navodeći da "on potire lažnu podjelu ljevice i desnice naspram ovog mjesta, člana Predsjedništva BiH".  

- Ova savezništva su ključ u našoj borbi za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Cilj mi je ujediniti BiH i da Bošnjaci budu stabilan faktor u državi – poručio je Bećirović.

Njegovu kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, kako je najavio, u narednim danima podržat će veliki broj stranaka, čija imena ne može otkriti prije potpisivanja zvaničnih sporazuma.

Do sada su ga osim političkih stranaka iz BiH podržali i intelektualci iz Hrvatske. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!