Ekonomija     | 01.06.2018. 13:08 |

Usvojena Strategija omladinske politike ZDK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - Ekonomsko-socijalno vijeće Zeničko-dobojskog kantona usvojilo je Strategiju omladinske politike na području ovog kantona za period od 2018. do 2022. godine, a ovim dokumentom Vlada ZDK u jedan od glavnih prioriteta svog djelovanja stavlja brigu o mladima.

Naglašena je važnost ovog strateškog dokumenta kroz koji je napravljen presjek trenutnog stanja u svim segmentima života mladih i koji je  definirao ciljeve, utvrdio mjere i predvidio monitoring realizacije mjera s ciljem stvaranja povoljnijeg ambijenta za život mladih.

Strategija kroz prijedlog mjera u oblastima obrazovanja i nauke, rada i zapošljavanja, zdravstvene zaštite, kulture i sporta, aktivnog učešća mladih u društvu i izgradnji civilnog društva, definira ciljeve za njihovu realizaciju.

Nizom mjera koje je Kantonalna vlada već poduzela, iskazano je opredjeljenje da se strateškim pristupom značajno utiče na kreiranje što boljeg ambijenta u smislu podrške rješavanju životnih izazova mladih, saopćeno je iz Pres-službe Vlade ZDK.

Vlada  je već donijela Zakon o oslobađanju mladih poreza na promet nekretnina i Odluku o novoj kreditnoj liniji za stambeno zbrinjavanje mladih s područja Zeničko-dobojskog kantona, čime je potvrđeno opredjeljenje za stvaranje povoljnih uvjeta  za mlade u ZDK-u.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo