Regija     | 01.06.2018. 15:36 |

Hrvatska policija intenzivno traga za krijumčarem migranata

FENA Agencije

ZADAR, 1. lipnja (FENA) - Zadarska policija provodi intenzivnu istragu vezano uz krijumčarenje ilegalnih migranata u Srbu, za vozačem kombija koji je prevozio 29 ilegalnih migranata iz BiH u Hrvatsku traje potraga, a dvoje djece migranata, koji su ozlijeđeni prilikom policijske intervencije i zadržani u Općoj bolnici Zadar, dobro se oporavljaju.

Hrvatska policija je intervenirala u srijedu navečer, na predjelu Raštele kod Srba, prilikom zaustavljanja kombija marke ford austrijskih registarskih oznaka sa 29 ilegalnih migranata iz Afganistana i Iraka, priopćio je u petak glasnogovornik Policijske uprave zadarske Elis Žodan.

  Na mjestu događaja proveden je očevid, traje i potraga za odbjeglim vozačem kombija, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, dodao je.

  Neslužbeno se doznaje da je krijumčar ilegalnih migranata državljanin BiH. 

  U kombiju austrijskih registracija, koji je u srijedu oko 22 sata ilegalno prevozio 29 imigranata iz BiH u Hrvatsku, bilo je 15-oro djece, iz Iraka i Afganistana.  Riječ je o nekoliko bračnih parova i njihovoj djeci. Hrvatska policija, prije nego što je zapucala, pokušala je tri puta zaustaviti vozilo, naveli su u četvrtak iz zadarske PU. 

 Prilikom intervencije ranjeno je dvoje djece te su prevezeni u zadarsku  bolnicu.

 "Dvoje djece, djevojčica i dječak  u dobi od 12 godina, koji su teže ozlijeđeni i zadržani u Općoj bolnici Zadar, dobro se oporavljaju. Djevojčica će danas biti puštena na kućnu njegu, a dječak će u toku dana, zbog nastavka liječenja u specijalističkoj ustanovi, biti prevezen u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu", potvrdio je danas Hini dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo