Stranačke aktivnosti     | 01.06.2018. 19:06 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Đonlagić: Krišto optužuje SAD, Njemačku, Veliku Britaniju i druge za pokušaj uvođenja pravne anarhije u BiH 
Borjana Krišto visoka zvaničnica HDZ-a optužuje Sjedinjene Američke Države, Njemačku, Veliku Britaniju i ostale države članice NATO saveza za pokušaj uvođenja pravne anarhije u Bosni i Hercegovini, a sve zbog jasne poruke od strane ovih država upućene proruskoj osovini HDZ-u i SNSD-u, smatra šef Kluba DF-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Dženan Đonlagić. 

"Odavno je jasno da u HDZ BiH i SNSD-u ne postoji istinski interes za provođenje odluke Ustavnog suda BiH o Zakonu o krivičnom postupku BiH, što konačno primjećuju SAD, Njemačka, Velika Britanija i ostale prijateljske države Bosne i Hercegovine. Umjesto da u razmatranje uzmu prijateljski savjet ovih država i rade sve na tome kako bi se Zakon o krivičnom postupku uskladio sa međunarodnim standardima, u HDZ-u se upuštaju u rat sa državama u kojima su ti međunarodni standardi davno uspostavljeni, a kojima između ostalog i Bosna i Hercegovina teži", rekao je Đonlagić. 

Dodaje da je građanima Bosne i Hercegovine jasno zbog čega Čović i Dodik ne mogu podržati Zakon o krivičnom postupku, jer su međunarodni standardi u suprotnosti sa njihovim interesima, ali bi isto svim građanima BiH moralo biti jasno kakvu štetu Borjana Krišto kao zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma nanosi Bosni i Hercegovini, otpužujući SAD, Njemačku, Veliku Britaniju i druge zbog opstrukcija koje zajedno sa Dodikom vrši HDZ. 

Jukić: HDZ i SDA ohrabruju Lasića, a Tužilaštvo odugovlači sa optužnicom 
Branimir Jukić, predsjednik Kantonalnog odbora DF HNK upozorio je danas na pokušaj zataškavanja državnog udara i pokušaja uspostavljanja granice na Ivan- sedlu od strane nelegalnog policijskog komesara Ilije Lasića a sve po nalogu Dragana Čovića i HDZ-a. 

"Iako je proteklo deset dana od ovog skandaloznog čina, uopće nema nikakvih naznaka da li će protiv Lasića biti podignuta optužnica. Lasić vješto krije nalogodavce a institucije države ne rade svoj posao. U ovom slučaju na najgrublji način počinjeno je krivično djelo koje će po svemu sudeći ostati nekažnjeno", rekao je Jukić. 

- Ako Lasić kao nelegani komesar prođe bez sankcije, to će biti i više nego jasan znak HDZ-u da nastavi sa nelegalnim aktivnostima, a dizanje tenzija u ovome trenutku odgovara i HDZ-u i SDA, koje prećutim dogovorom podržavaju Lasićevo i onako nelegalno obnašanje funkcije komesara policije, kazao je Jukić. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!