Regija     | 03.06.2018. 13:16 |

Božinović: Hrvatska neće postati 'hot spot' za migrante

FENA Agencije

ZAGREB, 3. lipnja (FENA) - Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović izjavio je u nedjelju da, ukoliko zemlje koje su dalje od Hrvatske na migrantskoj ruti prema Zapadnoj Europi zatvore svoje granice za migrante, Hrvatska neće postati  'hot spot' država.

Po njegovim riječima, broj vraćenih migranata u Hrvatsku nije velik i zabrinjavajući, no poruka tih zemalja jest da se sve više zatvaraju i da su spremne u potpunosti se zatvoriti ukoliko se broj migranata poveća. 

"Ako se netko dalje od Hrvatske na ruti prema Zapadnoj Europi zatvori, Hrvatska ima dvije opcije, da ne dopusti ilegalno ulaženje, boravak i kretanje u Hrvatskoj ili da postane 'hot spot', a neće postati 'hot spot'", istaknuo je ministar u izjavi novinarima u Maksimiru koju prenosi Hina.

Na pitanje o konkretnim mjerama koje će policija provesti s obzirom na novu migrantsku rutu i slučaj u kojemu je dvoje djece, migranata ozlijeđeno u policijskoj akciji, Božinović je rekao kako bi još bilo "prilično neozbiljno govoriti o konkretnim mjerama".

"Na dnevnoj bazi analiziramo situaciju, kretanja i mjesta na kojima se nastoji ilegalno prijeći hrvatska granica, no konkretne mjere prvo ćemo podijeliti između sebe i s našim službenicima, jer jer ne bih želio da javnim komuniciranjem tih mjera pomažemo krijumčarima", ustvrdio je.

Uvjerava da je policija spremna reagirati u slučaju svraba kod migranata, s obzirom na informacije da se pojavio u BiH.

"Bilo je i ranije takvih informacija, osobito u kampovima u Srbiji. Kontaktirali smo Ministarstvo zdravstva, naši policijski službenici su opremljeni zaštitnim rukavicama i antiseptičkim sredstvima, znaju se procedure ukoliko bi se tako nešto pojavilo", rekao je.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana