Bosna i Hercegovina     | 04.06.2018. 12:58 |

Predsjedništvo SDP-a BiH danas o promociji Plana 10

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 4. juna (FENA) - Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH danas će na sjednici razmatrati informaciju o promociji Plana 10 na programskim konvencijama širom BiH.

Generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić  je prije početka sjednice kazao novinarima da će biti razmatrana i informacija o provođenju izbora za kandidata SDP-a BiH za člana Predsjedništva BiH, kao i kandidata za kandidatske liste za sve nivoe vlasti za koje se SDP BiH prijavio na narednim izborima.

- Također, ovu priliku želimo iskoristiti da pitamo Predsjedništvo BiH, Ministarstvo vanjskih poslova i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH kada će javnosti saopštiti informaciju o uhapšenom studentu u Republici Turskoj, te da li je iko iz Ambasade BiH u Turskoj bio u posjeti pritvorenom studentu. Ako nije bio, koji su razlozi zbog kojih niko nije posjetio državljanina BiH – kazao je Čengić.

Svjesni smo, dodao je on, da svako ko je činio krivična djela mora odgovarati za to, „ali dužnost naših ambasada je da pošalju inforaciju šta se dešava s našim uhapšenim državljaninom, kako u ovom slučaju, tako i u svim drugim slučajevima“.       

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta