Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 05.06.2018. 15:57 |

Iran počeo raditi na povećanju kapaciteta svog nuklearnog programa

FENA Internet

TEHERAN, 5. juna  (FENA) – Iran je saopćio da je počeo raditi na povećanju kapaciteta za obogaćivanje uranijuma, ukoliko potpuno propadne međunarodni nuklearni sporazum koji je potpisan 2015. godine, javlja BBC.

Čelnik iranske atomske agencije je rekao novinarima da razvijaju infrastrukturu za izgradnju naprednih centrifuga u postrojenju Natanz. O tome su već obavijestili i Međunarodnu agenciju za atomsku energiju. Američki predsjednik Donald Trump se povukao iz sporazuma koji je onemogućavao Iran da nastavi sa nuklearnim programom.

Ali Akbar Salehi, čelnik iranske agencije je rekao da bi proces inače trajao nekoliko godina, ali će sada biti završen narednih "sedmica i mjeseci". Dodao je da je ovaj korak u skladu sa instrukcijom vrhovnog lidera Khameneija prema kojem se Iran sprema za potpuni raspad međunarodnog ugovora. Ove aktivnosti koje poduzima Teheran su još uvijek u okviru važećeg sporazuma, tvrdi Iran.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Iranski predsjednik Raisi od sutra u posjeti Pakistanu

Bombardovana baza proiranskih snaga u Iraku

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta