Ekonomija     | 05.06.2018. 16:36 |

Održana sjednica Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku PSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. juna (FENA) - Povjerenstvo za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dalo je na današnjoj sjednici pozitivno mišljenje i preporuku Domu za davanje suglasnosti za ratifikaciju nekoliko akata.

To su Aranžman o bespovratnoj pomoći iz programa ORIO za Fazu provedbe i Fazu funkcioniranja i održavanja/Modernizacija regionalne ceste R-435, Nevesinje-Berkovići, ORIO11BA04I između Kraljevine Nizozemske, koju predstavlja ministar za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja ministar financija i trezora BiH; Sporazum o zajmu (Projekat restrukturiranja Željeznica Republike Srpske) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj; Sporazum o gospodarsko-tehničkoj suradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine.

Također se odnosi i na Sporazum o financiranju Programa aktivnosti prekogranične suradnje Srbija – Bosna i Hercegovina za 2016. godinu između Europske unije, Vlade Republike Srbije i Bosne i Hercegovine; Sporazum između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španjolske o međunarodnom cestovnom prometu; Memorandum o razumijevanju za suradnju u području obrazovanja, visokog obrazovanja i znanstvenog istraživanja između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Države Katar; Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Države Katar o suradnji u području zdravstva, proizvodnje lijekova i zapošljavanja zdravstvenih radnika te Memorandum o razumijevanju i suradnji u području mladih između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Države Katar.

Povjerenstvo je usvojilo Izvješće o radu Državnog regulatornog povjerenstva za električnu energiju za 2017. godinu te Izvješće o radu Upravnog odbora Izvozno – kreditne agencije (IGA) BiH, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Softić i Pendeš na Parlamentarnom forumu Energetske zajednice u Beču

Softić i Pendeš sutra na Parlamentarnom forumu Energetske zajednice u Beču

Ademović u posjeti Ambasadi BiH u Kuvajtu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu