Kultura     | 06.06.2018. 12:25 |

Za 'Dane Jurislava Korenića' Turistička zajenica KS donirala 10.000 KM

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Turistička zajednica Kantona Sarajevo ove godine podržava Kamerni teatar 55 sa 10.000 KM koji će, kako je istakao direktor te teatarske kuće Emir Hadžihafizbegović, biti iskorišteni za realizaciju Festivala "Dani Jurislava Korenića".

Hadžihafizbegović je danas na pres konferenciji povodom saradnje sa Turističkom zajednicom KS istakao da je Zajednica prepoznala značaj kulturnog turizma. Navodi da na predstave Kamernog teatra dolaze i gledaoci van Sarajeva, pa i van BiH, te nakon odlaska u teatar prenoće u Sarajevu i učestvuju u potrošnji.

Govoreći o festivalu "Dani Jurisalava Korenića" rekao je da će ovaj festival najboljih predstava u regiji biti održan od 1. do 8. decembra.

Kad je riječ o predstavama koje su u pripremi, Hadžihafizbegović je između ostalih naveo da je u toku rad na predstavi "Tri sestre" Čehova u režiji Pjera Žalice, te da bi na sceni Kamernog teatra 55 trebao biti postavljen i tekst kućnog dramarturga Vedrana Fajkovića "Pozorište za početnike".

Direktor Kamernog teatra, ističući značaj sjećanja, također je naglasio da će Kamerni teatar organizovati programe sjećanja na važne i značajne osobe poput Darija Džamonje, Safeta Isovića, Asima Ferhatovića...

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin  Muzur podvukao je značaj kulturnog turizma, te između ostalog naveo kako su Sarajevo Film Festival i Kamerni teatar podržani na osnovu javnog oglasa.

On je rekao da osim prirodnih ljepota i historijskih znamenitosti, Sarajevo može također da ponudi ono što rade njegovi ljudi. A, kako je istakao, kulturni radnici i sportisti su istinski ambasadori grada.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Kanton Sarajevo tokom novogodišnjih praznika posjetilo 13.529 turista

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila turističku ponudu na sajmu TTI Izmir

Turisti i gosti iz 90 država svijeta ove godine posjetili Sarajevo

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!