Bosna i Hercegovina     | 06.06.2018. 15:11 |

Pendeš na stastanku Sjevernoatlantskog vijeća na nivou ministara odbrane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, predvodi delegaciju Ministarstva odbrane BiH, koja će od 7. do 8. juna u Briselu učestvovati na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća (NAC) na nivou ministara odbrane.

Sastanku, koji će biti održan u Glavnom štabu NATO-a, prisustvovat će ministri odbrane zemalja članica NATO i partnerskih zemalja čiji su pripadnici angažirani u misiji „Odlučna podrška“ (Resolute support) u Afganistanu.

Također, planirano je da Pendeš održi niz bilateralnih sastanaka s predstavnicima partnerskih zemalja i zemalja učesnica misije „Odlučna podrška“, koji će učestvovati na tom sastanku.

Pored ministrice odbrane Marine Pendeš, u sastavu delegacije MOBiH su i pomoćnik ministra odbrane  za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i savjetnica u kabinetu ministrice odbrane Bojana Dimitrijević.

Sjevernoatlantsko vijeće NATO-а (NAC) predstavlja najviše političko tijelo Alijanse, kojeg čine stalni predstavnici 29 zemalja članica NATO-a, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta