Stranačke aktivnosti     | 06.06.2018. 14:47 |

Saopćenje za javnost KO SDP BiH Tuzla

FENA Saopćenje

SDPBiH je prva politička stranka u BiH u kojoj su svi članovi partije na referendumu održanom u periodu 24.-26. 05. 2018 godine odlučili da li SDPBiH treba da ima kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Na referendumu je 92,71 članova dalo podršku dr. Denisu Bećiroviću. 

Prva osoba koja je javno, na skupu SDPBiH održanog u BKC Tuzla u januaru mjesecu 2018.godine, rekla da je Denis Bećirović najbolja osoba za kandidaturu na ovu poziciju jeste predsjednik KO SDPBiH Tuzla, Enver Bijedić. Ovim je KO SDPBiH Tuzla trasirao put pobjede dr. Denisa Bećirovića i Socijaldemokratske partije. Bijedić je tom prilikom naglasio kako je Denis izuzetno kvalitetan, obrazovan i mlad kandidat koji ima dugogodišnje političko iskustvo. 

"To što sam u januaru izjavio na skupu SDPBiH u Tuzli, sada se nakon održanog referenduma pokazalo da i naše članstvo misli tako. Mi smo Partija u kojoj su svi jednaki i u kojoj se svi članovi pitaju. Članovi se pitaju posebno o ovakvim pitanjima kao i o mnogim drugim bitnim, kao što su koalicije i slično." istakao je Bijedić. 

Nakon što je na referendumu za kandidata izabran Denis Bećirović, dosta se u javnosti govori o tome ko bi mogao biti budući koalicioni partner SDPBiH nakon oktobarskih izbora. KO SDPBiH Tuzla jedino ima potpisan sporazum o saradnji sa Našom strankom u Tuzlanskom kantonu. 

"Osim sporazuma sa Našom strankom u Tuzlanskom kantonu, KO SDPBiH Tuzla nema ni sa jednom strankom dogovoren niti potpisan sporazum o bilo kakvoj saradnji, a još manje o koaliciji. Ovim putem želim da se obratim svim članovima i simpatizerima naše Partije i da naglasim da KO SDPBiH Tuzla nije dogovorio koaliciju ni sa jednom političkom strankom. Kao što sam već rekao, mi nismo stranka u kojoj se pita jedna osoba niti jedna osoba odlučuje o bilo čemu. Mi imamo organe Partije kroz koje prolaze sva bitna pitanja, a za pitanja kao što su koalicije tu je Glavni odbor i naše članstvo koje će donijeti stav. Sve te priče koje se bezuspješno šire o kojekakvim dogovorima i koalicijama su laži kojima se nastoji samo naštetiti SDP-u. SDPBiH je na pravom putu da bude pobjednička Partija nakon oktobarskih izbora, a posebno u Tuzlanskom kantonu.”, navodi Bijedić i dodaje: 

 “Mi u SDP-u, smo u ovom trenutku fokusirani na dodatno jačanje organizacije i učvršćivanje pozicije vodeće političke partije u Tuzlanskom kantonu, kroz predstavljanje svojih programskih rješenja članstvu i građanima Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine. Mi smo uvjereni da imamo rješenje za katastrofalno stanje u zemlji koju sada vode nacionalne stranke i koje imaju samo jedan cilj, a to je podjela zemlje po etnokratskom modelu.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP BiH Tuzla

Saopćenje za javnost KO SDP BiH Tuzla

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'