Najave     | 06.06.2018. 15:27 |

U Neumu savjetovanje iz kaznenopravne oblasti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. lipnja (FENA) - Udruga sudaca Federacije BiH organizira savjetovanje iz kaznenopravne oblasti "Aktualna pitanja kaznenog prava u Bosni i Hercegovini - 15 godina reforme kaznenog zakonodavstva, prijeđeni put i pogled naprijed", koje će se od 7. do 9. lipnja održavati u Hotelu "Zenit" u Neumu.

Ove godine, među ostalim, govorit će se o procesuiranju predmeta korupcije u Bosni i Hercegovini, reformi kaznenopravnog sustava u BiH, izazovima u provođenju financijskih istraga i osiguranja oduzimanja imovinske koristi pribavljene kaznenim djelima, pravima svjedoka, kao i drugim aktualnim temama i izazovima u radu tužitelja, sudaca i odvjetnika.

Savjetovanje se organizira u suradnji s Udrugom sudaca Republike Srpske, Udrugom sudaca Suda BiH, Udrugom žena sutkinja BiH, Centrima za edukaciju sudaca i tužitelja u FBiH, Centrima za edukaciju sudaca i tužitelja RS, Udrugom tužitelja BiH, Udrugom tužitelja FBiH, Udrugom tužitelja RS, odvjetničkim komorama FBiH i RS, Pravosudnom komisijom Brčko distrikta BiH te Centrom za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu.

Otvaranju savjetovanja prisustvovat će brojni predstavnici domaće i međunarodne pravosudne zajednice, kao i predstavnici brojnih međunarodnih organizacija, koji će se obratiti pred oko tri stotine sudionika, priopćilo je Tužiteljstvo FBiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Kantonalni sud u Novom Travniku obilježio 20 godina rada (VIDEO)

U pretresu kuće u Neumu pronađena droga

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'