Kultura     | 06.06.2018. 16:23 |

Kurić prisustvovao maturalnoj izložbi Srednje škole primijenjenih umjetnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić prisustvovao je danas maturalnoj izložbi Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo.

- Vjerujem da će veliki broj ovih maturanata biti vrsni umjetnici. Imena bivših učenika ove škole možemo naći među imenima umjetnika sa najvišom međunarodnom reputacijom. Zato je važno da shvatimo da je ulaganje u obrazovanje budućih kulturnih djelatnika krucijalno za razvoj bosanskohercegovačkog društva - rekao je Kurić.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, kako je dodao, kontinuirano podržava nadarene učenike i finansira njihov odlazak na međunarodna takmičenja gdje nas predstavljaju u najboljem svjetlu, a ta praksa će biti nastavljena i u budućnosti. 

Direktorica škole Elma Alić-Šobot je kazala da je tim povodom razgovarano o saradnji Ministarstva i škole u realizaciji umjetničke kolonije čime bi se doprinijelo da učenici jačaju svoje praktične kreativne sposobnosti. 

U izradi programa Dana Srednje škole primijenjenih umjetnosti tradicionalno su učestvovali maturanti svih šest odsjeka, saopćeno je iz Press službe KS. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo