Regija     | 06.06.2018. 15:45 |

Policajca na granici sa Slovenijom pokušao napasti Iranac

FENA Agencije

NETRETIĆ, 6. lipnja (FENA) - Uhićeni muškarac, koji je u srijedu ujutro u mjestu Prilišće na hrvatsko-slovenskoj granici pokušao napasti policajca, koji je napad odbio pucnjima u tlo iz službenog pištolja, iranski je migrant koji je pokušao ilegalno ući u Sloveniju zajedno s još trojicom migranata, od kojih su dvojica uspjela prijeći granicu i za njima traga slovenska policija, dok jednoga traže hrvatski policajci.

Načelnik PU karlovačke Josip Ćelić izjavio je novinarima u općini Netretić, gdje se sve i dogodilo, kako je iskusni policajac iz Duge Rese pravovremenom reakcijom i upozoravajućom uporabom vatrenog oružja odbio napad migranta koji je, oglušivši se na njegovu zapovIjed da se zaustavi, nasrnuo na policajca tupim predmetom.

Taj je napadač uhićen te protiv njega slijedi kriminalističko istraživanje, navodi Hina.

Opisujući incident s upotrebom vatrenog oružja Ćelić je rekao kako je takva situacija s napadom na policajca izolirani događaj, da ga još nisu imali u Karlovačkoj županiji, ali da je policajac postupio zakonito, pravovremeno i opravdano te s dva hica upozorenja odbio od sebe fizički napad, ne ozlijedivši pritom napadača.

"Policijski službenik je u redovnom obnašanju policijske službe uočio ilegalne prelaske državne granice i s ciljem sprječavanja izdao zapovijed da počinitelj stane, a on je krenuo u napad te je, da bi odbio napad na sebe, policijski službenik uporabio vatreno oružje. Ispalio je jedan hitac u zemlju, nakon ispaljenog hica počinitelj je i dalje nastavio s napadom tupim predmetom na policajca i stao je tek nakon drugog hica, čime je zaustavljen napad, uhićena osoba i time spriječena u ilegalnom prelasku državne granice", istaknuo je Ćelić.

Podsjetio je kako karlovačka Policijska uprava brine i o 55,5 kilometara granice s BiH, manje-više lako prohodnoj zelenoj granici, a sada je i u okolnostima kada i vremenski uvjeti pogoduju osobama koje žele ilegalno prijeći granicu spremna zapriječiti takve ilegalne prelaske.

Upitan može li nakon ovoga policija potvrditi kako više nije riječ samo o izoliranim ilegalnim prelascima granice, već da se radi o nečem puno ozbiljnijem, odnosno da kroz Karlovačku županiju ide ili migrantska ruta ili migrantski val, načelnik PU karlovačke je odgovorio kako se "ne može reći da je to migrantski val, već pojačani ilegalni prelazak".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu

Hrvatska: Podignuta optužnica protiv troje krijumčara droge vrijedne 3,3 milijuna eura

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana