Sport     | 06.06.2018. 16:17 |

Treći atletski miting u nedjelju u Centru "Safet Zajko"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Treći Atletski miting Novi Grad Sarajevo bit će održan u nedjelju, 10. juna u Centru "Safet Zajko", a prema najavama organizatora okupit će najbolje atletičare iz BiH i regije.

Atletski miting održava se u okviru 22. tradicionalne manifestacije "Novogradski dani" i ima za cilj da popularizira atletiku u gradu Sarajevu, te da na taj način privuče što veći broj dječaka i djevojčica u atletski sport.

Riječ je jedinom Atletskom mitingu u Sarajevu na kojem nastupaju kvalitetni atletičari iz BiH i regije, što u velikoj mjeri doprinosi popularizaciji atletike u glavnom gradu BiH i vraća svoje mjesto kod naših sugrađana.

Do sada su učešće na mitingu potvrdila dvojica bh. olimpijaca - bacači kugle Hamza Alić i Kemal Mešić, kao i srbijanski rekorder Asmir Kolašinac, osvajač zlatne medalje na evropskom dvoranskom prvenstvu.

Po riječima Elmira Ćerimagića, predsjednika AK "Novi Grad Sarajevo" koji je organizator takmičenja, u toku su pregovori s još nekoliko renomiranih bh. atletičara, čije bi učešće doprinijelo još boljoj atletskoj smotri u Centru "Safet Zajko", saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Atletičari i atletičarke Slobode Tehnograd nastavili uspješnu dvoransku sezonu

Atletika - Marija Vrajić i Emir Hastor pobjednici Tuzlanskog maratona

Hrvatska ostala bez organizacije Svjetskog prvenstva u krosu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana