Svijet     | 07.06.2018. 08:29 |

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko na studijskim danima EPP-a

FENA Saopćenje

MUNCHEN, 7. lipnja (FENA) - Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjeluje ovog tjedna u Munchenu na studijskim danima EPP-a koju je organizirala njemačka EPP-a delegacija.

Kako je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke, glavne teme studijskih dana su europski način života i njegovo očuvanje, izazovi s kojima se suočava Europska unija, uspjesima europskih pučana u ovom sazivu EP-a, kao i o njihovim  prioritetima za sljedeći saziv.

Uz zastupnike EPP-a pozvani su hrvatski premijer Andrej Plenković, njemačka kancelarka Angela Merkel, bugarski premijer Boyko Borisov, austrijski kancelar Sebastian Kurz, bavarski premijer Markus Söder. 

Također, zastupnici EPP-a raspravljat će prioritetima za financiranje unutar sljedećeg višegodišnji financijski okvir, kao i EPP-ovim pozicijskim dokumentima na temu sigurnosti, stvaranju novih radnji mjesta, promicanju i očuvanju europskih vrijednosti kao i europskog načina života.

"Raspravljat ćemo o prioritetima EPP-a u vezi rješavanja ugroza za naše granice, kao i o mjerama za dodatno jačanje sigurnosti naših građana. S obzirom na porast migrantskih pritisaka, terorističkih prijetnji, kao i novih tehnologija s kojima se ugrožava sigurnost naših građana i granica, smatram da je potreban i veći angažman država članica EU-a. Države članice moraju implementirati već postojeće mjere i instrumente kako bi svi zajedno stvorili sigurniju EU. Bez jedinstvenog stava država članica po pitanju sigurnosti, nećemo moći učiniti Europu sigurnijom za naše građane", naglasila je zastupnica Zovko.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zovko: BiH treba slijediti primjer Crne Gore i hitno postići dogovor s Frontexom

SDA postala pridruženi član EPP-a sa pravom glasa

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu