Bosna i Hercegovina     | 07.06.2018. 14:16 |

U Mostaru dodijeljene nagrade za najuređenija dvorišta

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. lipnja (FENA) – Dodjela novčanih nagrada, robnih bonova i zahvalnica za najljepše uređeno dvorište, školsko dvorište, balkone i terase stambenih objekata, te za najuređeniji gradski prostor upriličena je u četvrtak u Mostaru.

 U kategoriji za najuređenije osnovnoškolsko dvorište prvu nagradu u vrijednosti od po 1000 maraka dobile su Šesta osnovna škola i Četvrta osnovna škola, dok je nagradu za najuređenije srednjoškolsko dvorište dobila Gimnazija fra Grge Martića. 

Nagradu za najuređeniji balkon dobila je Selma Bašić, dok je Damjanka Marić osvojila prvu nagradu za najuređenije dvorište.

 U kategoriji za najuređeniji gradski prostor prvu nagradu osvojila je Ivona Landeka. U kategoriji za najuređenije dvorište ustanove za osobe s posebnim potrebama nagradu za doprinos hortikulturnom uređenju osvojio je Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales". U kategoriji za najuređenije dvorište gradskog vrtića prvu nagradu osvojio je Dječju vrtić "Ciciban", a prvu nagradu za najljepši hortikulturni detalj Marineta Knezović.

 Inače, u cilju unaprjeđenja odgovornosti prema zaštiti životne sredine Grad Mostar je raspisao Javni poziv za izbor najljepše uređenog dvorišta (okućnice), školskog dvorišta, balkona i terase stambenih objekata, te najuređeniji gradski prostor.

 Podsjećamo, Grad Mostar je dobio nagradu 'Prvak zaštite prirode, BH Green Awards 2018.' i plaketu 'Zlatna Tisa' u kategoriji gradova za 2018. godinu. Nagradu je uručio Jakub Skalnik, veleposlanik Republike Češke u BiH.

CRP iz Tuzle, uz podršku Veleposlanstva Republike Češke, UNDP-a, GIZ-a, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša FBiH i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku učinkovitost Republike Srpske, po drugi put u Bosni i Hercegovini organizirao je dodjelu spomenute nagrade, priopćeno je iz Gradske uprave Grada Mostara.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grad Mostar provodi Anketu za involviranje dijaspore u lokalni ekonomski razvoj

Radovi na iscrtavanju horizontalne prometne signalizacije izvode se u noćnim satima

Grad Mostar organizira akciju čišćenja 'malih stepenica'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu