Sport     | 07.06.2018. 13:58 |

Vlada TK aktivno učestvuje u organizaciji utakmice BiH - Francuska

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem, prisustvovala je sastanku Organizacionog odbora košarkaške utakmice Bosna i Hercegovina - Francuska, koja će biti odigrana u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. u Kini.

Bila je to prilika za dogovor o detaljima organizacije utakmice koja, prema mišljenju učesnika današnjeg sastanka, predstavlja jedan od najvažnijih sportskih događaja za TK, saopćeno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.

Premijer Suljkanović je u svojstvu predsjednika Organizacionog odbora istaknuo da će biti učinjeno sve da organizacija utakmice bude na najvišem nivou, te da se Tuzlanski kanton kroz ovaj medijski prostor prezentuje u najboljem izdanju.  

- Vlada TK već je za sufinansiranje organizacije utakmice izdvojila 22.000 KM Sportskom savezu TK, a resorna ministarstva će uraditi sve da bi ovaj događaj bio najkvalitetnije organizovan s aspekta sigurnosti, finansija i turističke promocije - rekao je premijer Suljkanović.

Kvalifikacijska utakmica BiH - Francuska će biti odigrana 29. juna u Tuzli.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'