Ekonomija     | 07.06.2018. 13:47 |

Po indeksu nelegalne trgovine BiH na 74 mjestu među 84 zemlje

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD, 7. lipnja (FENA) – Bosna i Hercegovina je po danas objavljenom Globalnom izvješću o indeksu nelegalne trgovine, na 74 mjestu među 84 zemlje, priopćila je Američka gospodarska komora u Srbiji (AmCham).

Izvješće o rangiranju 84 zemlje po indeksu nelegalne trgovine, objavio je u Bruxellesu "The Economist Intelligence Unit" (EIU), svjetski lider u globalnim biznis istraživanjima koji posluje unutar grupacije "Ekonomist".

Zemlje, među kojima su prvi put i one iz balkanske regije, izabrane su tako da daju što reprezentativniji pregled situacije na svjetskoj razini, imajući u vidu različitosti geografskih područja, broja stanovnika i razine razvoja. Tako je Srbija na 57 mjestu, a Crna Gora na 63 mjestu spiska, prenose beogradski mediji. 

Posmatrane su četiri kategorije: angažiranje vlade, carinsko okruženje, trgovina i transparentnost, i ponuda i potražnja, a svaka kategorija obuhvata između dva i pet indikatora.

Rezultati izvješća bit će detaljno predstavljeni 20. lipnja u Beogradu, na konferenciji Američke gospodarske komore u Srbiji  "Nelegalna trgovina i siva ekonomija međunarodna i lokalna perspektiva".

Na konferenciji će se razgovarati o ključnim izazovima i narednim koracima u suzbijanju nelegalne trgovine i sive ekonomije u Srbiji i na Balkanu, u cilju stvaranja povoljnije poslovne klime.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić će raspisati nove beogradske izbore za 2. lipnja

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom