Bosna i Hercegovina     | 07.06.2018. 14:58 |

Graničnoj policiji BiH uručeno priznanje SELEC-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Oficir za vezu BiH u SELEC-u Eldar Jahić uručio je u srijedu direktoru Granične policije BiH Zoranu Galiću "Certificate of Honor" za doprinos Granične policije BiH u borbi protiv organiziranog prekograničnog kriminala u operaciji "Dardaneli".

"Certificate of Honor" je priznanje koje SELEC dodjeljuje dva puta godišnje najuspješnijim policijskim agencijama zemalja jugoistočne Evrope za realizaciju operacija na sprečavanju prekograničnog organiziranog kriminala, saopćeno je iz Granične policije BiH.

U okviru operacije "Dardaneli", pod pokroviteljstvom SELEC-a, u zemljama u kojima su provođene aktivnosti, lišena je slobode 21 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su činile organiziranu kriminalnu grupu koja je krijumčarila državljane Turske, između ostalog, preko teritorije BiH prema zemljama EU. Završne aktivnosti operacije, čiji je nosilac u BiH bila Granična policija BiH, realizirane su u septembru 2017. godine.

Za operaciju "Dardaneli" Granična policija BiH dobila je prvu nagradu, a 2017. godine bh. policijsku agenciju SELEC je nagradio za uspješno realiziranu operaciju "Bosfor", također usmjerenu na sprečavanje krijumčarenja ljudi, stoji u saopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Kuprešaković u studijskom posjetu OLTIM-u u Parizu

Kuprešaković i predstavnici UNODC-a razgovarali o zajedničkim aktivnostima i modalitetima saradnje

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 22 strana državljana

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu