Bosna i Hercegovina     | 07.06.2018. 15:53 |

Ambasadori BiH u Sloveniji i Austriji razgovarali s ministrom Osmanovićem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Novoimenovani ambasadori BiH u Sloveniji Slavko Vučurević i Austriji Kemal Kozarić danas su sa ministrom civilnih poslova Adilom Osmanovićem razgovarali o prioritetima u svom budućem radu kada je riječ o poslovima iz nadležnosti Ministarstva.

- Slovenija i Austrija veoma su značajne države u područjima koje pokriva Ministarstvo civilnih poslova. S obzirom na brojnu bh. dijasporu u obje zemlje, imamo važne projekte u oblasti obrazovanja, gdje nam je izuzetno značajna dopunska nastava za našu djecu, kao i u oblasti ostvarivanja prava naših državljana na socijalnu zaštitu i penzije - rekao je Osmanović.

Vučerević i Kozarić izrazili su punu spremnost za nastavak započetih projekata. Poseban akcenat stavili su na obrazovanje naglašavajući da, uz prava na dopunsku nastavu u osnovnim i srednjim školama, treba imati u vidu i veliki broj studenata iz BiH koji visoko obrazovanje stiču u Ljubljani, Beču i Gracu.

Tokom razgovora ocjenjeno da postoji interesovanje i za produbljivanje kulturne saradnje Bosne i Hercegovine sa Slovenijom i Austrijom, a zaključeno je da treba raditi na stvaranju uvjeta za sporazume o dvojnom državljanstvu sa ove dvije države, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo dodijelilo stipendije učenicima i studentima

Osmanović podržao turnir u stonom tenisu i inkluziju osoba sa invaliditetom

Advokat Osmanovića tvrdi da je presuda Suda u Beogradu nepravična i nezakonita

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu