Bosna i Hercegovina     | 07.06.2018. 16:05 |

Vlada HBŽ-a donijela Plan prijema vježbenika visoke stručne spreme

FENA Saopćenje

LIVNO, 7. lipnja (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na današnjoj sjednici donijela je Plan prijema vježbenika visoke stručne spreme za 2018./2019. godinu.

Sukladno tom planu, Vlada HBŽ-a namjerava u 2018./2019. godini, putem Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih, u tijela državne službe HBŽ-a primiti ukupno 60 vježbenika s visokom stručnom spremom radi obavljanja vježbeničkog staža.

Sredstva za prijem vježbenika osigurana su u proračunu te županije, priopćeno je iz županijske vlade.

Vlada je usvojila i Odluku o davanju suglasnosti na Plan i program zaštite, izgradnje, rekonstrukcije i održavanja javnih županijskih cesta 2018. godine Uprave za ceste Hercegbosanske županije od 23. svibnja 2018. godine.

Prema tom planu i programu u cestovnu infrastrukturu u 2018. godini u Hercegbosanskoj županiji bit će uloženo ukupno 3,75 milijuna maraka.

Vlada je, uz ostalo, razmatrala te donijela zaključak kojim se daje negativno mišljenje na Nacrt protokola o osnivanju i radu nacionalnog ureda stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj – SWG RRD u Bosni i Hercegovini.

Usojena je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava u svrhu potpore Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sveta Ana Lištani, kojom se iz tekuće pričuve proračuna HBŽ-a odobravaju financijska sredstva u iznosu od 3.000 maraka.

Vlada HBŽ-a je, između ostalog, usvojila i Odluku o odobravanju financijskih sredstava Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u svrhu jednokratne pomoći osobama u stanju potrebe u ukupnom iznosu od 5.000 maraka, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'