Servisne informacije     | 08.06.2018. 08:36 |

U BiH jutros sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 14 stepeni, Ivan-sedlo 16, Bugojno i Jajce 17, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Sokolac 18, Bihać i Srebrenica 19, Banja Luka i Prijedor 20, Doboj, Grude, Tuzla i Zvornik 21, Gradačac, Široki Brijeg i Stolac 22 i Bijeljina, Brčko, Mostar i Trebinje 23.

Atmosferski pritisak  u Sarajevu iznosi 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo opada. 

U Bosni i Hercegovini danas  prijepodne će biti pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti bit će u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Jače nevrijeme se očekuje u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne gdje je moguć i grad.

Vjetar će biti umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar istočni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32 stepena.

U Sarajevu će danas prijepodne biti sunčano vrijeme, a više oblačnosti bit će u drugom dijelu dana. U večernjim satima na području grada su mogući pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!