Ekonomija     | 08.06.2018. 10:09 |

Održan sastanak o dobivanju koncesije za eksploataciju gipsa iz Sovića

FENA Saopćenje

JABLANICA, 8. lipnja (FENA) - Načelnik općine Jablanica Salem Dedić sa suradnicima, održao je radni sastanak s predstavnicima poduzeća "Komar"-tvornica gipsa, z.d.d. iz Donjeg Vakufa, koje se bavi proizvodnjom i prodajom mineralne sirovine gipsa, kreča i cementa, a koji su pokazali zanimanje za stjecanje koncesionog prava ležišta gipsa u Sovićima.

Sastanak je održan na inicijativu predstavnika Poduzeće Komar-Tvornica gipsa, z.d.d. Donji Vakuf koji su pismom namjere izrazili zainteresiranost za eksploataciju rude gipsa čije se ležište nalazi na području općine Jablanica u MZ Sovići, navodi se na službenim strancima općine Jablanica.

Na sastanku je dogovorena daljnja poslovna suradnja te upućeno pismo potpore ispred Općine Jablanica. Potpora se odnosi na osiguranje potrebnih informacija o investiranju, prednostima, pogodnostima i olakšicama, zatim u osiguranju neophodnih dozvola i svega onoga što je u nadležnosti općinskog organa uprave, te zajedničke suradnje s nadležnim Ministarstvom gospodarstva u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u čijoj je nadležnosti dodjela koncesija eksploatacije energetskih i drugih mineralnih sirovina.

Inače, tvornica gipsa "Komar" je prepoznatljivo poduzeće koje je vodeći proizvođač gipsa u ovom dijelu Europe te ekskluzivni dobavljač za sve proizvođače gipsanih maltera na području Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'