Kultura     | 08.06.2018. 13:11 |

Koncert francuske kantautorice Pomme u Sarajevu 22. juna

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - Francuski institut u Bosni i Hercegovini u partnerstvu sa Francuskim institutom iz Hrvatske organizirat će regionalnu turneju mlade francuske kantautorice Pomme 21. juna u Splitu, 22. juna u Sarajevu, 23. juna u Mostaru i 24. juna u Banjoj Luci.

Koncerti će biti održani u okviru "Fête de la musique", muzičkog događaja koji se obilježava svakog 21. juna i koji slavi živu muziku, ističući svu raznolikost i raznovrsnost različitih muzičkih pravaca.

Specijalni gosti na koncertu u Sarajevu 22. juna su The Odd Onez, četveročlana grupa mladih zaljubljenika u muziku i učenika međunarodne francuske škole u Sarajevu. 

Partneri projekata su Francuski institut Pariz, Međunarodna francuska škola iz Sarajeva, Centar za kulturu u Mostaru i Kulturni centar Banski Dvor iz Banja Luke. 

Pomme je dvadesetogodišnja kantautorica iz Lyona, svoju karijeru je započela u lionskim kafićima, a sada već puni koncertne dvorane širom Francuske.

Izdala je dva albuma, "En cavale" 2016. i "À peu près" 2017., i ostvarila brojne saradnje sa već afirmisanim umjetnicima. U njenim pjesmama prepoznala se mlada generacija Francuza, o čemu svjedoči i veliki broj pregleda na youtubeu, saopćeno je iz Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ramazan u Mostaru: U Kulturnom centru Mostar-Sjever održan predramazanski koncert

Održan koncert kamerne muzike posvećen 150. obljetnici rođenja Schönberga i Hahna

Humanitarni koncert pod maskama u nedjelju u Kosači

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo