Bosna i Hercegovina     | 08.06.2018. 14:44 |

Izaslanstvo PS BiH boravilo u posjetu institucijama SR Njemačke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8.juna (FENA) – Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i član Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice u ime PSBiH Predrag Kožul i zamjenik predsjedatelja Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda PSBiH Sead Kadić boravili su, u okviru projekta „Regionalna suradnja i razvoj kapaciteta parlamentaraca u domeni energetske učinkovitosti i zaštite klime u jugoistočnoj Evropi, u Berlinu u studijskom posjetu institucijama SR Njemačke.

Članovi parlamenata zemalja zapadnog Balkana susreli su se sa predstavnicima Istočnoevropske parlamentarne skupine Bundestaga i sa predstavnicima parlamentarnih odbora Bundestaga zaduženih za pitanja energetike, transporta, zaštite životne sredine i klimatskih promjena, saopćeno je iz PS BiH.

Na sastanku je istaknuto da je Njemačka lider u tranziciji energetskog sektora ka obnovljivim izvorima energije, kao i napuštanju nuklearne energije i energije iz fosilnih goriva.

Predstavnici Bundestaga pozvali su zemlje zapadnog Balkana da više pozornosti posvete pitanjima energetske učinkovitosti i klimatskim promjenama, te istaknuli da SR Njemačka svojim dosadašnjim iskustvima u ovim oblastima stoji na raspolaganju zemaljama Zapadnog Balkana u rješavanju navedenih pitanja.

Članovi parlamenata zemalja zapadnog Balkana posjetili su i nekoliko poduzeća koja rade na inovativnim rješenjima s ciljem povećanja energetske učinkovitosti i urbane mobilnosti na bazi čiste i učinkovite energije.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Brnabić: Srbijanska oporba pokazala da ne poštuje građane

Zastupnica u parlamenta Novog Zelanda podnijela ostavku nakon optužbi za krađu u trgovinama

Kožul učestvovao u Kišinjevu na zasjedanju Parlamentarne skupštine PD CEI

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana