Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 08.06.2018. 20:06 |

Troje Palestinaca ubijeno na protestima u pojasu Gaze na granici s Izraelom

FENA Internet

JERUSALEM, 8. juna (FENA) - Troje Palestinaca ubijano je danas tokom demonstracija na granici s Izraelom, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja Gaze.

Više od 520 osoba je povrijeđeno u sukobima demonstranata i izraelskih sigurnosnih snaga u istočnom pojasu Gaze, od kojih su 92 ranjene vatrenim oružjem.

Demonstracije se redovno održavaju od 30. marta, hiljade Palestinaca se okupljaju u blizini izraelske granice, nekada često pokušavajući srušiti dijelove ograde.

Oko 10.000 Palestinaca su palili gume i bacali kamenje na snage sigurnosti na pet odvojenih lokacija uz ogradu, navela je izraelska armija, dodajući da trupe reaguju na odgovarajući način.

Demonstranti su u prošlosti koristili gusti dim kako bi omeli snajperiste izraelske vojske, prenosi dpa.

Izraelska vojska je ranije upozorila stanovnike Gaze da se ne približavaju ogradi, optužujući grupu Hamas koja kotroliše Gazu.

- Pokušali smo s vodenim topovima, suzavcima i drugim taktikama ali one nisu uspijevale - kazao je u četvrtak izraelski premije Benjamin Netanyahu, pokušavajući opravdati upotrebu vatrenog oružja.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sankcije Evropske unije protiv izraelskih ekstremista

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

Eksplozije u Iranu, američki mediji izvještavaju o izraelskim udarima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'