Stranačke aktivnosti     | 09.06.2018. 11:52 |

Saopćenje PDP-a

FENA Saopćenje

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović razgovarao je sa predsjednikom Saveza Srba iz regiona i poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srbije Miodragom Lintom povodom inicijative predsjednicima političkih stranaka iz Republike Srpske za formiranjem zajedničke srpske liste u FBiH za predstojeće oktobarske izbore.


Borenović je izrazio svoju podršku ovoj izuzetno korisnoj inicijativi, te očekuje od svih političkih stranaka iz Republike Srpske da se izdignu iznad stranačkih interesa i prihvate inicijativu, a zarad ojačavanja položaja srpskog naroda u FBiH, poboljšanja uslova života, te ravnopravnosti sa druga dva naroda.


Linta i Borenović su zaključili da je to jedino moguće uraditi ako se sve stranke iz Republike Srpske uključe i na jednak način daju podršku ovom konceptu zajedničkog nastupa.


Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izrazio je zahvalnost Miodragu Linti, koji je i predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Republike Srbije na brizi i borbi da srpski narod, gdje god da živi, ima zagarantovanu političku i ekonomsku ravnopravnost.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'