Bosna i Hercegovina     | 09.06.2018. 15:48 |

'Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica' organizirali u Glamoču iftar za povratnike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. juna (FENA) - Članovi Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH - Zenica organizirali su, sinoć u Gradskoj džamiji u Glamoču, iftar za 100 postača, povratnika u Glamoč.

Sponzor iftara bila je organizacija UTV - Unija turskih udruženja iz Belgije sa kojom Mostovi Prijateljstva nekoliko godina uspješno surađuje.

Iz Asocijacije zahvaljuju za gostoprimstvo glavnom imamu Medžlisa IZ Glamoč Muhamedu Dragolovčaninu te Arifu Kovačeviću, sa kojima su i razgovarali o budućoj suradnji i realizaciji zajedničkih aktivnosti.

- Tokom agresije na BiH Bošnjaci iz Glamoča su protjerani, gradska džamija je uništena, a kuće spaljene. Nakon završetka agresije na našu domovinu, Bošnjaci su se počeli vraćati. Danas u Glamoču živi oko 1.000 Bošnjaka što čini oko 33 posto stanovništva Glamoča. Obnovljene su džamije, pravi se obrazovno-edukativni centar zahvaljujući vrijednim i čestitim predstavnicima Bošnjaka Glamoča (Muhamed Dragolovčanin i Arif Kovačević) - navodi se.  

Ističu da će 'Mostovi Prijateljstva', u skladu s mogućnostima, pružiti podršku povratnicima u Glamoč.

- Život se vraća u Glamoč, ali svakako da je potrebna dodatna podrška svih nadležnih institucija, nevladinih organizacija, prijateljskih država i pojedinaca - navode organizatori.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U Srebrenici organiziran iftar za oko stotinu djece

Generalni konzulat Republike Turske u Mostaru organizirao tradicionalni iftar

Bećirović organizirao iftar za ambasadore i reisu-l-ulemu Kavazovića

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'