Kultura     | 11.06.2018. 10:17 |

Potpisivanje Zapisnika o primopredaji arhivske građe Opštinskog suda Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Zapisnik o primopredaji arhivske građe Opštinskog suda Sarajevo iz perioda 1909-1995 bit će potpisan 12. juna u prostorijama JU Historijski arhiv Sarajevo povodom Međunarodnog dana arhivâ 9. juna i Sedmice arhivâ, koja se obilježava od 8. do 15. juna, saopćeno je iz Historijskog arhiva Sarajevo.

Taj će dokument potpisati predsjednica Opštinskog suda Sarajevo Janja Jovanović i direktor JU Historijski arhiv Sarajevo Fuad Ohranović. 

U Historijskom arhivu Sarajevo od 11. do 14. juna će biti održani i Dani otvorenih vrata arhiva, u kojima će svi zainteresirani građani, učenici, studenti i mediji moći steći uvid u arhivske fondove i zbirke Historijskog arhiva Sarajevo, a koji su proglašeni nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. 

U srijedu, 13. juna bit će dodijeljene zahvalnice zaslužnima za očuvanje arhivske građe Historijskog arhiva Sarajevo tokom oružane agresije na Bosnu i Hercegovinu (1992-1995), navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U 'Prosvjeti' otvorena izložba posvećena velikom sarajevskom i bh. graditelju Milošu Miladinoviću

Džigal-Berkovac: Nijedan arhiv u BiH ne može primiti veliku arhivsku građu poput one koja je nastala tokom rada ICTY (VIDEO)

Međunarodni dan arhiva – Dan otvorenih vrata u JU Historijski arhiv Sarajevo

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana