Ekonomija     | 11.06.2018. 11:44 |

Konferencija 'Poslovna zajednica i ciljevi održivog razvoja u BiH'

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Konferencija “Poslovna zajednica i ciljevi održivog razvoja u Bosni i Hercegovini”, koja predstavlja platformu za promoviranje ciljeva održivog razvoja i podizanje svijesti o ulozi preduzeća u njihovom ostvarivanju, bit će održana sutra u Sarajevu.

Konferencija na kojoj se očekuje više od 400 učesnika bit će održana u okviru projekta Podrška pripreme za implementaciju ciljeva održivog razvoja i angažiranje privatnog sektora koji finansira Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini, a provodi ga tim Ujedinjenih nacija u BiH.

Pored pet glavnih govornika koji predstavljaju neke od vodećih kompanija iz Švedske, učesnici konferencije će se u okviru panel diskusija sa predstavnicama  bh. kompanija osvrnuti na globalne teme u kontekstu BiH, uključujući, između ostalog, i odgovorno upravljanje resursima i zaštitu okoliša, etično poslovanje, otvaranje kvalitetnih radnih mjesta i njihov uticaj na imidž i konkurentnost preduzeća. Na konferenciji će se također razgovarati i o pitanjima korporativne društvene odgovornosti, jednakim mogućnostima i rodnoj ravnopravnosti.

Na početku konferencije, kako su saopćili organizatori, predviđeno je uvodno obraćanje ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, generalnog direktora za međunarodnu razvojnu saradnju pri  Ministarstvu vanjskih poslova Švedske Johannesa Oljelunda, te rezidentne koordinatorice UN-a u BiH Sezin Sinanoglu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Sarajevu otvorena Sedmica održivog razvoja u BiH 2023.

Bh. kompanije i ove godine mogu osvojiti Nagradu za biznis lidera održivog razvoja u BiH

Promovirana četvrta generacija Nagrade za biznis lidere održivog razvoja u BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana