Regija     | 11.06.2018. 13:57 |

Nastavljena blokada prometnica u Novome Sadu zbog visokih cijena goriva

FENA Agencije

NOVI SAD, 11. lipnja (FENA) - Neke od najvažnijih prometnica u Novome Sadu blokirali su u ponedjeljak ujutro građani svojim vozilima prosvjedujući tako zbog povećanja cijena goriva u Srbiji, javljaju neki novosadski i vojvođanski mediji uz napomenu da su gradske kamere od jutros ugašene.

To je treća blokada središta grada od petka, kada su u Srbiji počeli prosvjedi zbog visoke cijene goriva.

Vozači u Novom Sadu jutros su oko 7.20 blokirali tri smjera raskrižja kod Futoške pijace u središtu grada, a blokiranih ulica bilo je i u Beogradu i okolnim mjestima.

Kamere s tih prometnica bile su isključene, prenose mediji i dodaju da u gradskoj upravi nisu odgovorili na pitanje je li je to u svezi s blokadom cesta.

Prometna policija je snimala registracijske oznake vozača u Novom Sadu uz poruku da će, ukoliko ne sklone vozila, dobiti prekršajne prijave.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je blokadu prometnica i ocijenio da je nedopustivo da tisuće Novosađana budu taoci skupine ljudi.

"Zaustavljanjem prometa na jednom od najfrekventnijih raskrižja u gradu, oni su sebično i bahato pokušali 'blokirati život' u Novom Sadu, tako što su spriječili na tisuće Novosađana da odvedu djecu u vrtić, da na vrijeme stignu na posao, da stignu na pregled kod liječnika, da đaci i studenti stignu u školu i na fakultete", naveo je Vučević i apelirao na državna tijela da ne dopuste kršenje zakona.

Internet portal „021.rs“ objavio je da je odziv građana na prosvjed manji nego u petak, prvog dana prosvjeda, kada je bilo blokirano nekoliko raskrižja u gradu.

Prosvjed je prethodna tri dana održan u više gradova u Srbiji, a organiziran je putem društvenih mreža jer je cijena goriva u Srbiji od početka godina porasla za skoro 0,08 po litri benzina, odnosno za oko 0,1 eura po litri dizela.

Zahtjevi su da se usvoji nova cijena goriva koja ne smije biti viša od oko 1 eura za litru goriva i da državni namet ne smije biti viši od 50 posto osnovne cijene benzina.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Intelektualci iz Srbije i regije potpisali apel potpore Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću

Kordon policije u Novome Sadu osigurava sječu šume

Novi Sad: Prvog dana Exita zaplijenjeno više od 6 kilograma droge

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana