Regija     | 11.06.2018. 14:24 |

Božinović: Hrvatska neće dopuštati ilegalne migracije

FENA Cvita Kusić

SLAVONSKI BROD, 11. lipnja (FENA) - Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović u ponedjeljak je u Slavonskom Brodu ustvrdio da Hrvatska neće dopuštati ilegalne migracije te da posebno neće tolerirati krijumčare koji zarađuju na tuđoj nesreći.

 "Otvoreni smo za propitivanje našeg rada, međutim sigurni smo da radimo u skladu sa zakonom i zaštitom nacionalnih interesa. Nećemo dopuštati ilegalne migracije. Imamo human pristup, ali ne prema onima koji krijumčare ljude i svima onima koji su uključeni u mrežu koja nastoji zaraditi na nesreći ljudi koji dolaze iz dalekih dijelova svijeta", rekao je Božinović.

 "Pratimo granicu. Brodsko-posavska županija ima granicu dugu 150 kilometara uglavnom riječne granice, što doprinosi tome da je broj ilegalnih migracija u ovom dijelu Hrvatske znatno manji. Uz to policija u ovom dijelu Hrvatske radi odličan posao", kazao je Božinović.

 Govoreći o istrazi otvaranja vatre na kombi s ilegalnim migrantima, ministar je ponovio da je krijumčar koji je vozio kombi ugrozio život policijskog službenika.

 "Stručni tim ravnateljstva policije je odmah izašao na teren i utvrdio da je krijumčar koji je vozio kombi ugrozio život policijskog službenika i zbog toga je došlo do upotrebe vatrenog oružja. Sve naše kontrole su utvrdile da je to bilo s pravilima struke i zakonom", kazao je Božinović, javila je Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom