Ekonomija     | 11.06.2018. 15:09 |

U Brčkom manifestacija 'Njemačka u Bosni i Hercegovini'

FENA Saopćenje

BRČKO, 11. lipnja (FENA) - Predstavništvo njemačkog gospodarstva u BiH, uz potporu Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u BiH, organizira manifestaciju "Njemačka u Bosni i Hercegovini" u utorak, 12. lipnja, u Omladinskom centru Brčko distrikta.

Pored Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH i Veleposlanstva SR Njemačke u BiH, posjetitelji će imati priliku pobliže se upoznati s radom njemačkih organizacija Goethe Institut, GIZ (Društvo za međunarodnu suradnju), Njemačka služba za akademsku razmjenu (DAAD), Schüler Helfen Leben, Help e.V, Središnji ured za školstvo u inozemstvu (ZfA).

Također, posjetitelji će se upoznati s radom fondacija Heinrich Böll, Konrad Adenauer i Friedrich Ebert, kao i nevladinih organizacija koje su podržane od strane Njemačke ''Snaga žene'' iz Tuzle i Helsinški komitet Republike Srpske.

Među izlagačima na ovom događaju naći će se i dobro poznati njemački brendovi Audi, Volkswagen, Beurer, kao i Njemački centar za robotiku. Njima će se pridružiti i poduzeća sa sjedištem u Brčkom ''Voćar'', ''Bosnaplod'', ''Brčko gas'', ''Energo, ''TEM Mandeks'' i druge.

Nazočnima će se obratiti veleposlanica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić te ravnatelj Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH Sven Thorsten Potthoff.

Posjetitelje očekuje i zanimljiv program, za sudionike će biti organizirano natjecanje u nogometu, a za najmlađe je predviđen dječji kutak s likovnim radionicama.

Inače, Njemačka je jedan od najvažnijih bilateralnih političkih partnera Bosne i Hercegovine i istaknuti prijatelj u oblasti jezika i kulture. Njemačka Savezna vlada je za obnovu i razvoj Bosne i Hercegovine dosad na bilateralnoj razini uložila oko milijardu eura, čime se ubraja među najveće strane donatore.

Manifestacija će trajati od 11 do 15 sati.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

U Bavarskoj uhapšena dva ruska špijuna

Regionalni čelnik AfD-a na suđenju u Njemačkoj zbog korištenja nacističke parole

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'