Sport     | 11.06.2018. 14:38 |

Željezničar počeo pripreme za novu sezonu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Fudbaleri Željezničara, predvođeni stručnim štabom, obavili su  prvi trening u novoj sezoni. 

Novi šef struke Slobodan Krčmarević nakon obavljene prozivke istrčao je na teren zajedno sa fudbalerima i tako su Plavi krenuli sa pripremama za novu sezonu. Trening su odradili svi fudbaleri koji su pod ugovorom izuzev Zakarića i Kjosevskog, koji su dobili duži odmor  zbog reprezentativnih obaveza, te povrijeđenog Ramovića.

Prozivci i prvom treningu su prisustvovali: Fejzić, Ćeman, Dujmović – Stevanović, A. Šehić, Kurtović, Bogičević, Osmanković, Hadžić, Džindo, Ćubara, Velić, Projić, Mehremić, Beširević – Hajdarević, Šabanadžović, Vranješ, A. Modić, Blagojević, Dacić, B. Šehić, Zec, Zajmović, Jusufi, Žerić, Osmanović, Mujarić, Šubo, Hasanović, Mujagić, Krpić, M. Modić, Malik.

Stručni štab će nakon sedam dana rada donijeti odluku koji će fudbaleri otputovati u Međugorje na pripreme. Planirani broj je 24 igrača i tri golmana.

Željo će u Sarajevu trenirati do ponedjeljka kada je planiran odlazak u Međugorje do 4. jula. Sutra i prekosutra su na rasporedu ljekarski pregledi, a Plavi će u Hercegovini odigrati tri pripremne utakmice - protiv GOŠK-a 25. juna, sa Širokim Brijegom 29. juna, te generalka sa Veležom 5. jula.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo