Stranačke aktivnosti     | 12.06.2018. 09:39 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Hrvatska stranka BiH poziva HDZ BiH da prizna pogreške i preuzme odgovornost za izuzetno težak ekonomski i socijalni položaj hrvatskoga naroda u BiH zbog čega smo svjedoci kataklizmičkoga nepovratnoga iseljavanja svih uzrasta našega naroda, sa kompletnim obiteljima.

“Od svrgavanja komunističkoga režima i demokratskih promjena, HDZ BiH je sa kratkim izuzecima, stalno u vlasti i umjesto da su dužnosnici te stranke, zajedno sa drugim partnerskim strankama, stvarali uređenu i ekonomski stabilnu i prosperitetnu državu u kojoj bi svi mogli pristojno živjeti, doveli su nas na prosijački štap, bijedu i krajnju neizvjesnost. Godinama svjedočimo egzodusu Hrvata, ali i drugih naroda, iz BiH, dok se klijentela iz HDZ BiH sramno bogati i pljačka svoj narod. Hrvatska stranka BiH izražava zaprepaštenje zbog poruka hrvatskoga člana Predsjedništva BiH i vođe HDZ BiH Dragana Čovića na konferenciji "Hrvati BiH-demografska stvarnost" u Mostaru“, kako se demografska stvarnost ili slika hrvatskog naroda može samo cjelovito promatrati, upozorivši kako je "nečija politika" bila bazirana na odlasku, nestajanju ili poticanju odlaska nekog od naroda s ovih prostora“. Nisu bošnjačke stranke u vlasti u Središnjoj Bosni, Posavini, Žepču, Usori, Hercegbosanskoj ili Hercegovačko neretvanskoj županiji, nego upravo Čovićeva stranka, a ta su „hrvatska„ područja demografski unakažena. Krajnje je drsko upirati prstom i u moćne zapadne zemlje koje, navodno, isisavaju radnu snagu iz BiH. Naša je zemlja bogom dana bogata prirodnim resursima i nadarenim ljudima, ali HDZ BiH i partnerske strane iz drugih naroda, su se potrudili da je opljačkaju i unazade i to je ključni razlog masovnoga iseljavanja Hrvata i svih drugih građana ove zemlje“, stoji u priopćenju iz Hrvatske stranke BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost NiP-a Mostar

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta