Ekonomija     | 12.06.2018. 12:20 |

Premijer Novalić primio izvršnog direktora MMF-a De Lannoya

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Anthonya de Lannoya.

Razgovarano je o programu MMF-a koji se provodi u Bosni i Hercegovini, s ciljem razmjene informacija prije drugog pregleda na Odboru direktora Međunarodnog monetarnog fonda, koji treba biti održan krajem juna ove godine.

Govoreći o provođenju Reformske agende, premijer Novalić je informirao goste da je Vlada FBiH utvrdila prijedloge zakona o doprinosima i o porezu na dohodak, koji su upućeni na razmatranje u parlamentarnu procedure. Ova dva važna zakona, po riječima federalnog premijera, ključna su za nastavak daljih aktivnosti na provođenju započetih reformskih procesa i uvjet su iz Pisma namjere.

Rečeno je i da reforme trebaju biti nastavljene, jer samo one vode do ekonomskog rasta, a time i boljeg statusa zaposlenih i društva u cjelini, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U februaru industrijska proizvodnja u FBiH porasla 6,1 posto

MMF odobrio treću reviziju ukrajinskog kreditnog programa od 15,6 milijardi dolara

U Federaciji BiH inflacija u februaru 0,6 posto, na godišnjem nivou 1,1 posto

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!