Kultura     | 17.06.2018. 18:32 |

U Sarajevu Smotra dječijih folklornih ansambala kulturno-umjetničkih društava KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. juna (FENA) - Savez amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo (SAKUD) koji okuplja 17 amaterskih kulturno-umjetničkih društva, organizirat će u naredna dva dana Smotru dječijih folklornih ansambala kulturno-umjetničkih društava.

Smotra će biti upriličena u ponedjeljak i utorak, 18. i 19. juna, u Domu mladih - Skenderija, a ulaz za posjetioce je besplatan, a učestvovat će oko 500 djece, članova dječjih folklornih sekcija iz 17 kulturno-umjetničkih društava sa područja Kantona Sarajevo.

Cilj je građanima približiti rad članica Saveza i prezentirati ljepotu kulturne baštine i tradicije naroda koji žive na ovim prostorima, saopćeno je iz Saveza amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo.

SAKUD je osnovan 1948. godine i raznovrsnim akcijama podstiče i unapređuje kreativnu djelatnost kulturno-umjetničkih društava koji, kroz različite oblike djelovanja, okupljaju više od 4.000 mladih u sferi folklorno-muzičkog, horskog, literarno-dramskog i likovnog stvaralaštva.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Večer folklora i tradicijskih običaja u Tomislavgradu

Državna smotra izvornog folklora Hrvata u BiH

U Zagrebu održan seminar folklora Hrvata Bosne i Hercegovine

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu