Bosna i Hercegovina     | 12.06.2018. 15:47 |

Započele pripreme za Županijsku stočarsku izložbu

FENA Mario Loncar

KUPRES, 12. lipnja (FENA) - U sklopu manifestacije "Dan kosidbe na Kupresu 2018. godine Strljanica", koja će se održati 1. Srpnja na Kupreskom polju, bit će održana i Županijska stočarska izložba.

Kako je za Fenu kazala organizatorica, inače savjetnica načelnika Općine Kupres za poljoprivredu Vesna Jurič, već je upućen poziv svim zainteresiranim poljoprivrednicima iz Hercegbosanske županije (HBŽ) da svoje prijave za izlaganje stočnog fonda dostave najkasnije do 29. lipnja u prostorije Općine Kupres.

Odabir i ocjenjivanje najboljih grla izvršit će posebna stručna komisija s tim da su odabrane četiri kategorije za ocjenjivanje - muzne krave, junice, domaća ovca pramenka te travnička ovca pramenka.

Jurič je naglasila da uzgajivači ovaca trebaju dovesti pet grla (tri ovce, jedan ovan i jedno janje), a za najbolje osigurane su vrijedne nagrade i priznanja.

Prvo mjesto u kategoriji muznih krava bit će nagrađeno iznosom od 600 maraka, nagrada u kategoriji junica je 400 maraka, dok su u kategoriji ovaca nagrade iznose po 300 maraka.

Prošle godine za izložbu je bilo prijavljeno 20 izlagača, najviše s prostora Tomislavgrada.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Obilježena 32. obljetnica pada Kupresa

Na međunarodnoj Fis utrci u slalomu pobjednici Esma Alić iz BiH i Klemen Kosi iz Slovenije

Otvorena skijaška sezona na Kupresu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta